“Jag jobbar efter en enkel vision: när jag går därifrån ska alla vara glada”

Publicerat 2020-06-05

Mårten Ericsson, även kallad Mårten Sr, är servicemontör på JW Rörservice och har arbetat på företaget i närmare fyra år. Enligt Mårten är charmen med servicejobb att ingen dag är den andra lik – något som medför variation i vardagen och ett behov av att ha huvudet på skaft.

– Jag älskar att möta nya människor och jobbar efter en enkel vision: när jag går därifrån ska alla vara glada, inleder Mårten.

Att leta sig fram i nya projekt och våga lita på sin egen förmåga är något som Mårten bemästrar. Som servicemontör på JW tillhör nya intryck och arbetsmiljöer vardagen och det gäller att snabbt kunna anpassa sig.

– Det är ett varierande jobb! Ingen dag är den andra lik. Det finns en speciell charm med servicejobb eftersom att du inte vet var du hamnar nästkommande dag, berättar Mårten Sr.

Anpassningsförmåga och social kompetens

Att arbeta som servicemontör ställer inte enbart krav på en snabb anpassningsförmåga, utan även på social kompetens. Uppdragsgivarna kräver olika sätt att angripa eventuella problem och kommunikation är en förutsättning för att jobbet ska kunna utföras.

– Den sociala biten som servicemontör kräver både tålamod och erfarenhet. Jag älskar att möta nya människor och jobbar efter visionen att alla ska vara glada när jag går därifrån. Men det är minst lika viktigt att våga berätta för uppdragsgivaren vad som står på spel och vad följderna blir. När du hittar en lösning – stå för den!, berättar Mårten.

– Att arbeta tillsammans med en kollega underlättar inte bara kommunikation med uppdragsgivare och kunder, det ökar även trygghet och trivsel, berättar Mårten. 

HLR-utbildning – en förutsättning för en tryggare arbetsplats 

En anställning på JW innefattar mer än bara ett jobb – att arbeta på företaget innebär även möjlighet till utveckling. Den senaste utbildningen JW försåg sina medarbetare med var en HLR-utbildning, för att säkerhetsställa att samtliga ska kunna rycka in vid eventuell olyckshändelse.

– Att ha kunskap inom HLR är fantastiskt bra. Jag fick en sann ögonöppnare för ett tag sedan då jag sprang på en dam som fick en stroke. Som tur var gick det bra, men om det hade hänt idag hade jag känt mig mycket tryggare tack vare utbildningsdagen. Jag känner mig trygg i att ha en arbetsgivare som tar säkerhet på allvar, avslutar Mårten.