Utmanande projekt och kundrelationer får JW Rörservices delägare att hålla lågan levande

Publicerat 2018-11-13

JW Rörservices delägare Paul Wretvall känns igen från Rörspecialisten som han drev i hela 25 år. Efter att ha styrt det bolaget sedan 1989 var det dags att göra något nytt, och han tog med sig sin ansenliga erfarenhet och spetskompetens in i JW Rörservice.


Det var Pauls bror John Wretvall som startade upp JW Rörservice 1997. När Paul sedan sålde sitt bolag Rörspecialisten 2015 efter 25 år vid rodret bestämde han sig för att gå in som delägare i JW Rörservice och börja jobba med sin bror.

– John ville att jag skulle komma till JW och föra in min kunskap och det nätverk jag byggt upp och ta bolaget steget vidare. Sedan kom Mårten Eriksson, som idag är VD, in i bilden och nu utgör vi ledningen tillsammans, berättar Paul.

Tillsammans är de mycket komplementära. Paul verkar som projektledare i flera av JW Rörservices projekt och har ett övergripande ansvar. Just nu leder han det omfattande projektet på 16 000 kvm med Stendörren Fastigheter AB som beställare. Utöver det sköter han kundkommunikationen.

– Det är nog det mest givande med mina dagar, att vara ute på möten där jag träffar många olika människor. Det är alltid berikande att hitta och knyta kontakt med nya kunder, säger Paul.

Under Pauls många år i branschen har han nästintill uteslutande arbetat med samhällsprojekt inom SL. Det har bland annat innefattat centrala mötesplatser som tunnelbane- och bussdepåer samt Roslagsbanan. Sådana projekt är avancerade och väsentliga samhällsfunktioner och kräver dessutom särskilda kunskaper för att kunna genomföra.

– Den typen av uppdrag är på vissa sätt lika andra projekt, men då dessa projekt bidrar till olika viktiga funktioner i samhället krävs det en hel del spetskompetens. Inte vem som helst i branschen kan ta sig an detta utan det kräver mångårig erfarenhet och kunskap.

Paul deltar kontinuerligt i de särskilda kurser och utbildningar SL kräver för att få behörighet att genomföra dessa projekt. Det handlar bland annat om depåbehörighet och hur man går ut på spår på ett säkert sätt.

– SL-projekten tycker jag är allra roligast. Eftersom det kräver mer kunskap är det mer utmanande och lärorikt. Dessutom bidrar det till en säkerhet i vårt samhälle vilket är otroligt viktigt, det känns betydelsefullt att få vara en del av det, avslutar Paul.