Att närma sig en medarbetare med hjärtstopp utan utbildning är inget man vill uppleva

Publicerat 2020-03-03

Den 21 februari 2020 träffades JW Rörservices medarbetare på Hågelby gård, en mycket vacker plats med en historia som sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal. Anledningen till besöket på gården var att samtliga skulle genomgå en utbildning i hur liv kan räddas genom hjärt-lungräddning (HLR). 

HLR-utbildningen genomfördes av Första hjälpencentrum, vars utbildare besitter lång erfarenhet och kompetens inom hjärtstopp. Statistiken visar mörka siffror, mer än var tredje svensk som drabbas av hjärtstopp gör det under arbetstid. JW Rörservice tar som arbetsgivare ansvar och säkerställer en tryggare omgivning för sina medarbetare om olyckan är framme.

– Bolaget är mån om medarbetarnas välmående och initiativet till utbildningen uppskattas enormt av samtliga medarbetare!, berättar Jasmine Aspelin, ekonomiansvarig. 

HLR-utbildning ger kunskap som räddar liv
På herrgårdens övervåning samlades JW Rörservices medarbetare för såväl teoretiska som praktiska kunskaper. Vi fick utföra alla de olika stegen som krävs vid ett hjärtstopp. Genom utbildningen fick vi ta del av tekniker som ska appliceras på både vuxna och barn. Vi fick även lära sig oss vi på ett korrekt sätt agerar om någon sätter i halsen. Dagen utbringade både skratt och allvarliga meningsutbyten, men framför allt gav den kunskap som kan rädda liv.