En tillbakablick till sommarens träff med syfte att bygga och vårda relationer

Publicerat 2020-09-17

I slutet på juni träffades medarbetarna på JW Rörservice återigen vid Äventyrsbanan i Älta för att uppleva en händelserik dag med fokus på teambuilding. I strålande solsken fick medarbetarna på JW testa sin samarbetsförmåga och sina stormkökskunskaper med fokus på oss och ”vi” som lag.

Äventyrsbanan Stockholm erbjuder flera spänningsfyllda och utmanande aktiviteter för företag, skolor och privatpersoner. Trots att banan är mest känd för sina höghöjdsaktiviteter erbjuder företaget även kreativa teambuildingövningar på marknivå och matlagning över öppen eld med ekologiska och närodlade varor i samarbete med Glöd Vildmarkskök.

Samarbete för ökad tillit

Startskottet gick och inledde med övningar som satte samarbetet på prov, där medarbetarna i tre olika lag skulle korsa ett “stormande hav”. Med mycket skratt, kreativitet och tävlingsinstinkt lyckades JWs medarbetare slå sina kloka huvuden ihop och lösa övningen på imponerande kort tid.

– Det är viktigt att skapa en kultur av en naturlig sammanhållning. Att vara i naturen och koppla bort störande moment skapar bra förutsättningar för det, berättar Mårten, vd på JW Rörservice.

Vildmarkskunskaper sattes på prov

Efter några timmar begav sig medarbetarna vidare på en kort vandring in i den förtrollande skogen med riktning mot Sjölägret, en vacker plats belägen vid Sandsjön. Där skulle nästa aktivitet äga rum – matlagning över stormkök och öppen eld. Med råvaror och instruktioner från Linda på Glöd Vildmarkskök började utmaningen att tillaga allt från pannkakstårta med rabarbersylt, biffar med brunsås, spetskål och kålrot till pizza och potatisgratäng. Recepten var kluriga och vissa saknade specifika mått, men med tålamod och samarbete löste medarbetarna uppgiften väl.

– Det var inte helt enkelt att laga mat över öppen eld, vi fick inte direkt några tändstickor men det var roligt att vi som team löste uppdraget – det verkade vara första gången några i gänget satte sin fot i skogen!, avslutar Mårten med glimten i ögat.

Medarbetardagen var en lyckad tillställning som varvades av spännande aktiviteter, lärorika samtal och många bad i Sandsjön. Den avslutades med vedeldad bastu och en promenad tillbaka till utgångspunkten.

Stort tack till Äventyrsbanan & Glöd Vildmarkskök för bra styrt event!