JW Rörservice har kompetens för omfattande kollektivtrafikprojekt

Publicerat 2018-03-14

 

Tvätthallar, bussdepåer och tunnelbanestationer. Det är bara några av de omfattande SL-projekt som JW Rörservices projektledare Mats Sigurdsson har jobbat med under sina år i VVS-branschen.

 

Mats Sigurdsson har jobbat på JW Rörservice sedan hösten 2016. Men sin yrkesbana inledde han som lärling 1986. Förutom lärlingsutbildningen och en projektledarkurs för två år sedan är det ren yrkesvana som har byggt hans kompetens. För kunskap och erfarenhet har han gott om. Bara ett par år efter lärlingsutbildningen började Mats jobba med olika projekt inom SL och har hjälpt till att bygga om alla tunnelbanestationer i Stockholm. Han var även med när flera av stadens biljetthallar byggdes om till levande mötesplatser med visionen att minska våld och skadegörelse.

– Resenärerna är alltid prio ett så utmaningen i sådana projekt är att anpassa arbetet efter dem. Stationen ska vara i drift hela tiden vilket gör att det ofta blir nattjobb till exempel, säger Mats.

Utöver det kan han sätta upp sju tvätthallar och fem bussdepåer på CV:t. Det är dock de mest omfattande projekten och listan kan göras mycket längre. Att arbeta med just bussdepåer är Mats favoritprojekt, vilket kräver mycket kunskap och lång erfarenhet. Säkerhetskraven är höga eftersom byggnaderna innehåller diverse medier att ta i beaktning.

– Bussdepåer är spännande att jobba med för att de är så tekniska och utmanande. VVS-installationer kräver generellt att man tänker till. Det tycker jag är det bästa med den här branschen, avslutar Mats.