JW Rörservice tar sig an upprustningen av det anrika GIH-badet

Publicerat 2019-01-07

Sedan 1965 har det kommunala badhuset GIH-badet varit beläget i Lill-Jansskogen i Norra Djurgården i Stockholm. Efter att ha stått orört sedan öppningen stängdes badet ner under 2016 för total renovering för att moderniseras och göras mer tillgängligt för besökarna. Just nu pågår en omfattande renovering av hela badet, inifrån och ut. Renoveringen drivs av Akademiska Hus.

I renoveringsprojektet har JW Rörservice fått förtroendet att leverera VS-entreprenaden. Arbetet påbörjades i våras och JW vill rikta ett stort tack till Byggnadsfirman Viktor Hanson som står som uppdragsgivare. Det är ett omfattande arbete då hela det gamla rörsystemet i undercentralen har blåsts ut för att göra plats för ett nytt.

– Vi bygger upp allt från grunden. Dessutom försörjs närliggande fastigheter såsom Gymnastik- och idrottshögskolan av varmvatten och värme härifrån, vilket innebär att vi även har byggt ett provisoriskt system av värme- och varmvattenväxlar, berättar Richard Larsson, lagbas på JW Rörservice.

Badet består av en 25-metersbassäng och en mindre undervisningsbassäng som båda kommer rustas upp. Dessutom kommer omklädningsrummen byggas om helt, och även få ett tillskott i form av ett extra, könsneutralt, omklädningsrum. Ett så populärt badhus som GIH-badet har givetvis ett stort flöde i sina duschar, vilket skapar extra krav vid renovering.

– Vi monterar avloppsväxlare som hanterar allt vatten som flödar från duscharna och sedan förvärmer inkommande kallvatten som sedan går vidare till bland annat fjärrvärme, fortsätter Richard.

Det nya badet slår upp portarna under sommaren 2019 och välkomnar besökarna in i en tryggare, mer tillgänglig och renare badmiljö.