Noggrannhet är den viktigaste grundpelaren för ett väl utfört arbete

Publicerat 2018-05-18

Ron har varit lagbas på JW Rörservice AB i ungefär tio år. Han är företrädare för arbetslaget och är mån om att personalen ska trivas och få möjlighet att utvecklas.

I mars fick JW Rörservice uppdraget att hyresgästanpassa H&M:s nya lokaler på Liljeholmen. Lokalytan omfattar 7 000 kvadratmeter fördelat på sju våningar. Ron har tillsammans med arbetsgruppen sett till att utföra ett effektivt arbete med full service och garantier, och det är noga att jobbet genomförs ordentligt.

– Vi arbetar hela tiden i högt tempo, men det viktigaste är att arbetet utförs med noggrannhet, säger Ron. Gör man rätt från början märks det av i slutet, kvalitet och kundnytta går hand i hand.

Det är ett omfattande projekt som JW Rörservice har fått ta ansvar över, men Ron gillar när det är fullt upp om dagarna och vill inte utföra något halvdant. Han betonar hur roligt det är att vara insatt i något som är intressant och att arbeta tillsammans med kollegorna.

– För mig är personalen viktig och ju mer de frågar och utvecklas desto mer ansvar tilldelas dem och resultatet talar för sig själv. Våra medarbetare får självklart möjlighet att fråga vad de vill och jag finns där för svar, berättar Ron.

När Ron tar emot lärlingar låter han dem själva genomföra arbetsuppgifterna för att lära sig. Han menar att lärlingarna utbildas på bästa sätt under praktiken genom att låta dem få erfarenhet och tydliga ansvarsområden.

– Väldigt många har fått jobb hos oss efter lärlingsperioden och många har på senare tid dessutom blivit lagbas, understryker han.

För Ron är det viktigt med teamkänsla och han lägger mycket energi på att medarbetarna ska trivas. Varje år anordnas Skandinaviens tuffaste obstacle race, Tough Viking, som JW Rörservice är med och deltar i. Cirka 15 personer från företaget brukar delta, och de som inte springer är på plats och hejar på.

– Det är så härlig teamkänsla när alla hjälps åt, biter ihop, kämpar tillsammans och väntar på varandra i mål, berättar Ron passionerat. Han avslutar med att konstatera att det och noggrannhet är grunden till ett bra utfört arbete.