JW Rörservice satsar på personalen genom internutbildning

Publicerat 2018-08-28

Efter lång praktisk erfarenhet i VVS-branschen, bestämde sig Jocke Sandell för att pröva sina vingar med nya uppgifter och utmaningar i yrket som kalkylator. Genom möjligheten till en internutbildning kan han stanna kvar hos JW Rörservice samtidigt som han får ta sig an nya utmaningar.

Under flera år i VVS-branschen har Jocke byggt sig ett långt cv fyllt med projekt och uppgifter.

– Jag har jobbat i branschen som montör i 15 år. Åren har varit variationsrika och jag har jobbat för flera olika bolag innan jag började på JW, men alltid varit placerad i Stockholm där jag kommer från.

Trots att arbetet som montör varit givande, tyckte Jocke att det var dags för en förändring efter så många år och började se efter vad som skulle passa just honom.

– Jag kände att det var dags för nya utmaningar och jag hade mycket datorvana sedan innan, därför kände jag att jobbet som kalkylator verkade spännande. Det känns också kul att ha möjligheten att få stanna på JW då jag trivs så bra i vårt team av många roliga och kompetenta kollegor. Jag påbörjade utbildningen nu efter semestern, så allt är väldigt nytt, och jag utbildas och lär mig hela tiden medan jag jobbar.

Jockes långa praktiska erfarenhet och kunskap från åren som montör är en stor tillgång inför alla de nya arbetsuppgifter som väntar.

– Bland annat ingår det att räkna på jobb och skapa kostnadskalkyler, samt att sköta offerthantering och skicka ut olika förfrågningar. Det är mycket jobb att göra då budgetarna ofta är så pass omfattande eftersom många av våra projekt är stora. Därför är det otroligt viktigt att man är tålmodig och noggrann i sitt arbete och trivs med mycket ansvar. Just att jag får ta mig an så mycket ansvar är den största utmaningen, men samtidigt det roligaste med jobbet. Det är kul att jag lär mig så mycket nya saker varje dag och jag känner verkligen att jag utvecklas.