Richard axlar rollen som lagbas med bravur

Publicerat 2018-01-25

Richard Larsson startade sin karriär inom VVS-branschen som lärling år 1987. Idag axlar han rollen som lagbas hos oss på JW Rörservice i nuvarande projekt på Kungliga Tekniska högskolan (KTH).
– Hos JW Rörservice får jag möjlighet att arbeta fritt under ansvar och de satsar verkligen på personalen. Det är två av många anledningar till varför jag ville arbeta här, berättar Richard.

 

Richard började sin anställningsperiod på JW Rörservice i september 2017 och är i och med detta senast in. Det hindrade honom inte från att gå in i ledarrollen det första han gjorde.

– Richard har sedan starten som lärling arbetat med mig i andra företag. Det gör att vi har full koll på Richards kompetens och vet att han är oerhört kunnig. Med tidigare erfarenhet som arbetsledare på läkemedelsbolaget Astra Zeneca och flera större SL-projekt axlar han rollen som en erfaren lagbas med bravur, berättar Paul Wretvall, projektledare JW Rörservice.

Vi lånade Richard från arbetet på KTH i några minuter för att höra hur han upplever arbetet och stämningen här på JW!

Varför valde du JW Rörservice och vad känner du att du bidrar med?

– Det föll sig naturligt, jag kännerfullt förtroende för Paul och sammanhållningen är toppen! Jag får ta mycket ansvar på JW Rörservice och här kan jag bidra med min branschvana samt mina ledaregenskaper!

Om du skulle beskriva JW med 3 ord vilka skulle det då vara?

– Trygghet, ansvar och trivsel. Sedan måste jag även säga att vi har riktigt roligt på jobbet! Det är roligt när allt flyter på, när man har strukturerat upp arbetet och allt stämmer. Jag vill ligga i framkant i allt jag gör och vill inte ha något som släpar efter. Då har man mer koll i slutet av projektet. Det är så jag känner med vårt nuvarande projekt på KTH.

Berätta mer om projektet

– Det är en ombyggnad av planlösning och rörinstallationer i en av KTH:s fastigheter, med en area på 10 500 m2. I fastigheten bedrivs forskning och utbildning inom elkraft. Bygget började för 1,5 år sedan och avslutades strax innan årsskiftet 2017/2018. Slutbesiktningar är gjorda och vi fick godkänt, nu återstår finputs.

Hur har projektet gått enligt dig?

– Det har gått utmärkt! Jag blev lagbas för arbetet på KTH i somras och då var vi totalt 14 man och tillsammans har vi utfört ett riktigt bra arbete. Vi var klara på utsatt tid innan jul och nu i slutet är jag ensam kvar för att finputsa. Det är riktigt roligt med stora projekt för att det är mycket att ta i.

Vad händer härnäst?

– Det är hemligt, det får bli en överraskning! Avslutningsvis vill vi på JW säga att Richard är en oerhört utåtriktad person som älskar sitt jobb. Vi är djupt imponerade av hans arbete hos oss och ser fram emot att se han leda flera av våra projekt!

När vi är klara med intervjun hör vi samordningsansvarig på Midroc från rummet bredvid:

– Jag vill ge en stor eloge till Richard som lagbas, han har gjort ett otroligt bra jobb!