Specialkompetens inom svetsning

Publicerat 2022-06-27

Jocke Olssons historia med JW sträcker sig flera år tillbaka och hans år i branschen ännu längre. Han är specialiserad inom svetsning och har varit i branschen sedan 2006, varav 10 år inom industri. Sedan mars i år är han en del av oss på JW och vi är otroligt glada över att ha en sådan extremt duktig rörmokare och svetsare i teamet!

– Jag fick ett väldigt bra första intryck av gänget på JW! Oavsett roll ligger vi på samma nivå samtidigt som det finns en skön jargong mellan alla. Det är ett kompetent gäng med medarbetare som är både spralliga och jordnära. JW är framför allt måna om personalen!, säger Jocke.

Flertalet licenser inom svets

I våra uppdrag arbetar vi med precisionssvetsning, vilket ställer höga krav på våra svetsare. Jocke innehar bland annat tig-licens i svart och rostfritt och orbital, lång erfarenhet från branschen, noggrannhet och stort engagemang – vilket gör att han passar perfekt i rollen. Han berättar om tacksamheten kring att få jobba med just det han är specialiserad på. 

– Det uppkommer alltid nya utmaningar inom svetsning eftersom projekten varierar. Det är mycket bygga, tänka, testa för att hitta speciella lösningar utifrån läget. Tidigare har jag bland annat gassvetsat en hel del oljerör som skulle värma upp oljetankar genom golvvärme, säger Jocke.

Förarbete vid svetsning

Just nu pågår ett projekt vid Danderyds sjukhus där han kommer vara en del av teamet på plats. Jocke kommer att ansvara för svetsning och han är med från start för att garantera ett lyckat resultat. 

– Förarbetet är A och O, gör man det noggrant så blir det lätt och roligt att svetsa. Speciellt vid kapning av rör eftersom det är viktigt att det blir rakt. Efterarbetet är också en viktig del – att städa och tvätta rent efter sig, avslutar Jocke.